Operatorii de taximetrie au ramas fara masini si soferi dupa ce proprietarii au devenit persoane fizice autorizate. Presedintele autosuspendat al Camerei Taximetristilor sustine ca in curand acelasi lucru se va intampla si in transportul in regim de maxi-taxi.

Oficial, in momentul de fata nu mai exista operatori de taximetrie in Galati. Majoritatea proprietarilor de masini au obtinut licente de la Primarie si au devenit persoane fizice autorizate, fiind vorba in total de circa 900 de taxiuri.

Partea proasta este ca o buna parte dintre aceste persoane nu este familiarizata cu procedurile legale privind plata darilor catre stat, iar multe dintre ele nici nu vor sa auda de asa ceva. Prin urmare la ora actuala avem "pirati" cat cuprinde. Ce a fost in Tecuci este nimic pe langa ce se intampla la noi. Si asta nu o spunem noi, ci chiar operatorii de taximetrie.

"Sunt operatori care acorda servicii de dispecerat contra unei taxe platite de proprietarii de taxiuri. Ei nu achita taxele catre stat, dar functioneaza bine mersi. Pentru asta trebuie sa-i multumim domnului Gherasim, care i-a sfatuit sa faca asa ceva", ne-a declarat Silviu Carlan, administratorul ACJ Globe Tour, firma pe care o conduce ocupandu-se de activitatea de transport in regim de taxi si maxi-taxi. Mai exact se ocupa de activitatea de taxi, pentru ca aceasta nu mai este viabila.

Din informatiile pe care le detinem, proprietarul a ramas cu cele 13 masini care ii apartin, in timp ce proprietarii de taxiuri, 100 la numar, au plecat pentru a-si deschide afaceri pe cont propriu. Situatia este similara la toti cei sase mari operatori de taximetrie din Galati care au ajuns sa acorde doar servicii de dispecerat pentru ca nu mai au masini suficiente pentru a desfasura activitate de taximetrie.

Situatie confuza la Camera Taximetristilor

Presedintele Camerei Taximetristilor din Galati, Stefan Gherasim, sustine ca ceea ce s-a intamplat in taximetrie va avea loc cat de curand si in transportul de persoane in regim de maxi-taxi: "Operatorii nu respecta legea. Legea permite ca proprietarii de microbuze sa devina persoane fizice autorizate, exact ca in taximetrie, numai ca ei nu vor sa scape din mana principala sursa de venit, pentru ca trebuie sa-si cumpere masini si nu le da mana".

Pana una-alta presedintele Camerei Taximetristilor este acuzat ca a fost destituit din functie pentru incompetenta. Operatorii sustin ca acesta a sters toata arhiva electronica a Camerei Taximetristilor si a distrus inscrisurile, in urmatoarea perioada urmand sa fie convocata Adunarea Generala pentru desemnarea unui nou presedinte al structurii.

"Nu este adevarat ce se sustine. Nu am fost dat afara, ci m-am autosuspendat pentru ca am fost implicat in campania electorala. O sa vedem ce se va intampla la Adunarea Generala. Ma mai gandesc daca mai candidez sau nu", ne-a declarat Stefan Gherasim.