Taxa de acces in statiunea Mamaia va fi achitata din nou de turisti incepand de marti. Cuantumul acesteia a ramas acelasi ca in anii trecuti si va fi achitat de toate persoanele care provin din afara judetului Constanta.
Potrivit Serviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta, valoarea taxei a fost mentinuta la nivelul anilor trecuti.
Astfel, fiecare intrare in statiune va costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore va costa patru lei, unul pentru sapte zile - 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 250 de lei. Abonamentele vor putea fi achizitionate de la dispeceratele statiilor de taxare aflate la intrarea in statiune.
Sistemul de taxare este aplicat in trei puncte ale statiunii Mamaia, respectiv la intrarea dinspre Navodari - doua bariere, la intersectia bulevardului Aurel Vlaicu cu bulevardul Mamaia - zece bariere si la intrarea in statiune dinspre bulevardul Mamaia - patru bariere.
Taxa de bariera va fi platita de toate persoanele care provin din afara judetului Constanta, iar constantenii care au masini achizitionate in leasing vor beneficia de un permis de libera trecere.
Legitimatiile se elibereaza numai utilizatorilor cu domiciliul sau sediul in municipiul Constanta. De asemenea, si agentii economici care au puncte de lucru in statiunea Mamaia vor primi legitimatii de acces.