Tarifele la cazare si servicii pe Litoralul rominesc au crescut cu maximum 20% incepind cu data de 1 iulie, potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Tarifele au fost deja majorate, cu circa 15%, la 15 iunie, odata cu inceperea oficiala a sezonului, insa unele hoteluri au preferat sa scumpeasca preturile incepind cu data de 1 iulie.

Scumpirea se va simti, in special, pe segmentul de doua stele, acolo unde preturile vor creste, de exemplu, de la 77 de lei pe noapte pentru o camera dubla, la 99 de lei, si chiar 130 lei pe noapte la hoteluri de doua stele din Neptun, Jupiter sau Venus, putind ajunge pina la 150 de lei pe noapte.

Incepind din iulie la hotelurile de patru stele din Mamaia, pentru sapte nopti, turistii va trebui sa plateasca 1.840 de lei si chiar 2.065 de lei, spre sfirsitul lunii iulie. La un hotel de doua stele din Mamaia pretul unei camere duble se va majora de la 87 de lei la 120 de lei de la 1 iulie, si de la 120 de lei la 150 de lei pe noapte incepind cu data de 9 august.

Peste 1,2 milioane de calatori sint asteptati pe litoral in acest an, dintre care circa 100.000 vor fi turisti straini.

Daca in anii trecuti majoritatea turistilor straini de pe litoral provenea din Germania si tarile scandinave, acum francezii si turistii din Ucraina si Federatia Rusa ar putea sa le ia locul.