In aceasta perioada, preturile la cazare pe litoralul romanesc incep sa scada, iar cele din statiunile montane sunt in crestere. Pentru litoralul romanesc meteorologii anunta inca zile calduroase, asa ca putem profita din plin de preturile mici.
Acum este cazul sa va luati concediu si sa mergeti pe litoral, inca se mai poate face plaja, iar tarifele la cazare incep sa scada de la 1 septembrie.
Statiunea Neptun-Olimp se gaseste la 6 km nord de orasul Mangalia si la 38 km sud de municipiul Constanta. Are o clima marina cu veri foarte fierbinti, unde temperatura medie de 20°C se mentine uneori pana la mijlocul lunii septembrie. Plajele sunt intinse si presarate cu nisip fin, propice pentru aerohelioterapie si talasoterapie. Statiunea este atat un loc de petrecere a vacantei, cat si un loc de tratament pentru cei bolnavi. In statiune gasiti variate posibilitati de petrecere a timpului liber oferite de teatrul de vara, cinematograf, terenurile de sport, bazine, sporturi nautice, parc de distractii pentru copii, baruri si cluburi de noapte, restaurante si multe altele. Este si un punct de plecare pentru a vizita diferite zone de interes turistic: excursii in Delta Dunarii, la ruinele vechii cetati Histria, podgoriile Murfatlar, monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi etc. Una dintre ofertele speciale din aceasta statiune vine din partea Hotelului Oltenia de doua stele. Aici, o noapte de cazare costa aproximativ 15 RON pentru o persoana, incepand cu 1 septembrie. Hotelul dispune de bar, restaurant, parcare fara plata, plaja privata si are atat camere single, cat si duble. Camerele au baie proprie cu dus, TV color, cablu, frigider la cerere, telefon si balcon.
Mamaia este cea mai mare statiune turistica din Romania, fiind denumita "Perla Marii Negre". Ea este scaldata la rasarit de valurile marii, iar la apus de apa dulce a lacului Siutghiol. Si in aceasta statiune exista hoteluri la care nu trebuie sa scoti prea multi bani din portofel pentru a petrece cateva zile la mare. Hotelul Select de doua stele pune la dispozitia clientilor camere la pretul de 41 RON de persoana pe noapte. Hotelul este amplasat in sudul statiunii, la 100 m de plaja. Camerele sunt dotate cu TV color, cablu si grup sanitar propriu. Alt hotel pentru care putati opta daca mergeti in Mamaia este Flora, de trei stele, unde veti gasi camere numai cu 32 RON de persoana pe noapte. Este o ocazie unica mai ales tinand cont de faptul ca in statiune urmeaza sa se desfasoare renumitul festival de muzica usoara "Mamaia 2006".
Vile ieftine la Costinesti
In statiunea Eforie Nord, Hotelul Meteor de doua stele ofera spre inchiriere camere la pretul de 23 RON de persoana pe noapte. Acesta este situat la 20 m de plaja si dispune de 223 de camere, dintre care 214 duble avand baie cu dus si noua camere triple, unde baia are cada. Fiecare camera este dotata cu mobilier modern, TV color, cablu si frigider. Toate au balcoane si vedere spre mare. Hotelul Meteor are restaurant propriu amplasat pe malul marii, cu capacitate de 800 de locuri si terasa cu 250 de locuri, bar de zi cu gradina interioara si discoteca avand 150 de locuri. Hotelul are amenajari exterioare pe spatii verzi dotate cu scaune tip balansoar, mobilier de gradina si umbrele, iar parcarea hotelului este pazita.
Nici Costinestiul nu este o statiune de trecut cu vederea atunci cand vine vorba de preturi mici: vilele din Costinesti sunt unele dintre cele mai cautate locatii de pe litoral, tinand cont ca aici este unul dintre cele mai mari centre ale distractiei de la mare.
Complexul Corsa de trei stele ofera turistilor camere de inchiriat la pretul de aproximativ 32 RON pe noapte. Acesta este situat in centrul statiunii la aproximativ 100 de metri de plaja si este inconjurat de cele mai atractive locuri de recreere si distractie, discoteci, baruri, restaurante si magazine. Complexul de vile Corsa va ofera conditiile ideale pentru vacanta dumneavoastra, in apartamente si camere de lux echipate la standarde occidentale. Vila Corsa 1 are o capacitate de 66 camere a cate doua locuri si trei apartamente cu living spatios si aer conditionat, utilate cu mobilier modern, grup sanitar cu toaleta si dus, gresie si faianta, geamuri termopan. Vila Corsa 2 are o capacitate de 62 camere a cate doua locuri, dotate cu mobilier nou si grup sanitar in camera, gresie, faianta si obiecte sanitare moderne. Vila Corsa 3 beneficiaza la mansarda de sase camere cu cate doua locuri si doua apartamente cu gresie, mobilier nou si grup sanitar. Vila mai are zece camere la parter a cate patru locuri, avand aceleasi dotari.