In perioada 1-7 decembrie, la Mangalia va avea loc prima editie a Targului de Cadouri "ExpoCallatis", la care vor participa circa 40 de firme din toata tara, alaturi de alte 8 din localitate. Manifestarea va avea loc in Sala Belvedere a centrului Roman de Afaceri "Marea Neagra", programul de vizitare fiind, in perioada 1-6 decembrie, intre orele 11.00 si 19.00, iar pe 7 decembrie intre 11.00 si 15.00.
Pentru a face "lobby" acestei manifestari de la malul marii s-au aflat vineri, 24 noiembrie, la Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra" din Mangalia, George Cojocaru, directorul general al ROMEXPO, Corina Ganet, Mariana Dicianu si Catalin Trifu, directori in cadrul aceleiasi institutii, care au sustinut o conferinta de presa chiar in noua sala a CRAMN, Sala "Belvedere", locul unde va avea loc Targul de Cadouri. "Aceasta inedita expozitie este organizata pentru a veni in intampinarea vizitatorilor care doresc sa cumpere, la preturi de producator, cadouri pentru cei dragi. Tematica manifestarii cuprinde o gama larga din categoria confectii textile pentru adulti si copii, tricotaje, confectii din piele, confectii din blana, papetarie si multe altele", a declarat Catalin Trifu, director al Departamentului Targuri si Expozitii din cadrul Romexpo. Tot cu aceasta ocazie, in cursul serii, va avea loc un "regal" scenografic si coregrafic - o prezentare de moda, la care vor particpa 50 de top modele in tinute de seara si in rochii pentru Revelion, alaturi de momente artistice. La finele targului, pe 6 decmbrie, la orele 18.00, va fi oferit premiul vizitatorului, un televizor color. George Cojocaru, presedintele Romexpo a tinut sa sublinieze intentia institutiei pe care o conduce de a organiza acest targ de cadouri si in timpul verii, in special in perioada Festivalului "Callatis".

"Luxury Show" - spectacol de lumini si muzica

Pentru anul viitor Romexpo doreste sa organizeze o suita de noi manifestari, atat pe plan judetean, cat si la Bucuresti. Astfel, in perioada 21-25 februarie, va avea loc la Romexpo "Salonul Colectiilor", iar in luna noiembrie cea de a 40-a editie a Tinimtex. Daca la aceasta din urma manifestare, in 2004 participau 297 de firme (dintre care 4,5% proveneau din judetul Constanta,), in 2006 au fost prezente 1.500 de firme, cu o participare de 13% din judet. In ceea ce priveste judetul Constanta, pentru viitor se doreste organizarea aici a doua targuri, unul de turism si unul de mobila, asemanatoare celor din Bucuresti. "Dorim proiecte similiare celor din capitala si pentru Constanta, desi spatiile pentru organizarea unor astfel de evenimente nu sunt cu totul adecvate", a aratat Mariana Dicianu, director in cadrul Departamentului Targuri si Expozitii din cadrul Romexpo. "Deocamdata aceste spatii sunt potrivite pentru burse de turism, dar vom incerca si organizarea unor manifestari de anvergura. Un alt targ pe care vrem sa il aducem si la Constanta este cel de mobila, asemanator Targului International de Mobila de la Bucuresti". Tot cu ocazia conferintei de presa de la Mangalia a mai fost lansata invitatia participarii la "Luxury Show", care va avea loc la Romexpo in perioada 7-10 decembrie. Prima zi a acestei manifestari este in intregime dedicata reprezentantilor presei, care vor avea ocazia sa vada in premiera unele dintre cele mai scumpe automobile, elicoptere, yachturi, bijuterii, cosmetice. "Luxury Show" va fi un spectacol de lumini si muzica, la care vor participa si unele dintre cele mai renumite nume ale scenei, cum ar fi Stefan Banica jr si Loredana.