In prezent, numarul doljenilor inregistrati ca fiind in cautarea unui loc de munca se apropie de 30.000, iar numarul de posturi disponibile oferite saptamanal de angajatori este de 200-300.
Cea de-a patra editie a Targului de Cariere organizat zilele acestea la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova a atras ca un magnet sute de doljeni inca din primele ore ale diminetii, mai ales ca oferta de locuri de munca este semnificativa si diversificata.
"Cei aproximativ 40 de angajatori care participa la acest eveniment pun la dispozitia celor interesati peste 1.000 de locuri de munca valabile atat in Craiova, cat si in alte locatii din tara sau strainatate", a declarat Stefan Teisanu, organizatorul evenimentului.
Cele mai bine reprezentate domenii sunt: intreaga sfera a industriei, cu locuri de munca atat pentru cei de calificati (ingineri de toate tipurile), cat si pentru cei necalificati, asigurarile si retailul. In timp ce unele companii solicita experienta, altele doresc ca potentialii candidati sa fie buni in ceea ce fac.
"Recrutam programatori juniori sau seniori, care sa aiba un portofoliu de proiecte facute in timpul liber. Nu trebuie sa aiba experienta, dar trebuie sa demonstreze ca au niste cunostinte tehnice", a precizat Ana Maria Saniuta, analist resurse umane la o firma din Brasov.

"Angajarile nu se vor face pe loc"

Pe perioada Targului, majoritatea angajatorilor se rezuma la a colecta CV-uri si a purta discutii cu potentialii candidati. "Angajarile nu se vor face pe loc, dar la targ pot avea loc discuții, preinterviuri (care te pot propulsa in lista scurta) si se pot depune CV-uri. E bine sa nu te astepti, venind la un targ de cariere, sa pleci angajat, trebuie sa stii ca vei pleca insa cu sanse mai mari decat cei care nu au venit", a adaugat Stefan Teisanu, care a explicat ca Targul va fi deschis pana astazi, la ora 16.00.