In primavara-vara acestui an vor fi incepute lucrarile de modernizare si extindere a Pietei din Tiglina 1. Directorul general al Administratiei Pietelor Agroalimentare, Emil Popa, ne-a declarat ca administratia societatii a intrat in posesia tuturor actelor de care avea nevoie pentru organizarea licitatiei de atribuire a lucrarilor de constructie.

“Am fost anuntat ca avem toate hirtiile necesare pentru a incepe realizarea caietului de sarcini. Recent am fost informat ca am primit si autorizatia de constructie. Sper ca licitatia va fi finalizata pina in primavara acestui an si in acest fel firma care va cistiga contractul se va putea apuca de treaba in scurt timp”, ne-a declarat directorul Pietelor.

Se poate spune ca proiectul referitor la Piata din Tiglina 1 este cel mai importat din ultimii ani. “In 2006 nu am avut proiecte mari. Am avut insa citeva lucrari importante. Am realizat lucrari de modernizare a Pietei din Micro 16 si am extins Piata rusilor (Piata de gros din Calea Prutului). In Piata rusilor au fost realizate mai multe boxe in care comerciatii sa-si poata depozita marfa. Inainte oamenii isi vindeau cartofii direct din camioane. Din acest motiv comerciantilor le ingheta marfa. In plus au fost realizate mai multe lucrari de reparatii si modernizare”, a mai declarat Emil Popa.

Saraci si cu piete primitive

Daca tot am ajuns in UE, putem sa visam si la piete moderne. Cel putin asta ne-a spus directorul Emil Popa, care a adaugat ca tarabele din piete vor deveni istorie in citiva ani. Asta pentru ca asa spun legile din Europa. “Acum, ca sintem membri ai UE, trebuie sa respectam legislatia europeana din domeniu. In primul rind va trebui sa desfiintam comertul de taraba. Pietele trebuie sa arate ca niste centre comerciale cu multe standuri dotate corespunzator pentru acest tip de comert. Tarabele vor fi folosite doar pentru comertul sezonier. Legumele trebuie sa fie in folii si sa aiba eticheta”, ne-a mai spus seful Pietelor.

Tarabele trebuie sa fie inlocuite de standuri cu termopane, iar legumele, etichetate, trebuie vindute in folii. Pina atunci insa vom continua sa cumparam din pietele pe care le avem si sa ne certam cu pietarii care sustin ca rosia pe care nu o vrem nu e lovita, ci e prea coapta.