Agentiile prezente la Targul National de Turism au vandut trei-patru sute de sejururi, cu plata integrala sau sub forma de avans, turistilor romani, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Cele mai cautate sejururi au fost cele de Paste, urmate de cele pentru sezonul estival, in tara sau in strainatate. Turistii au profitat, astfel, de reducerile de 5 pana la 20% din pretul sejurului, pe care agentiile le-au oferit in perioada targului. Potrivit ANAT, cele mai solicitate destinatii au fost litoralul romanesc, Grecia, Turcia, Egipt, Italia si Spania.
Estimarile reprezentantilor agentiilor de turism privind numarul turistilor care vor alege statiunile de pe litoralul romanesc sunt optimiste, fiind preconizata o crestere cu 15% in aceasta vara.
La editia din acest an a targului, firmele de turism au promovat si destinatii mai putin cunoscute, precum Insulele Canare si China, care au fost lansate in premiera, dar si Dubai, America Latina, Africa sau Caraibe.
De asemenea, in acest an, turistii vor avea la dispozitie un numar ridicat de programe cu zboruri charter, cu plecare din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.
Destinatiile acoperite sunt Turcia (Izmir, Antalya, Bodrum, Istanbul), Grecia (Salonic, Rodos, Creta), Malta, Franta (Lyon), Spania (Barcelona, Malaga), Italia (Rimini).