*Hotel cu brand international pentru oamenii de afaceri. *Investitia se ridica la circa 15 milioane de euro

Aba Turism SRL Oradea a anuntat, ieri, semnarea contractului de franciza si inceperea investitiei pentru constructia celui mai modern hotel de 3 stele superior din Oradea, care face parte din lantul hotelier american Ramada. Constructia va fi situata la 900 de metri de Primaria Oradea, pe Calea Aradului, n., 9, langa Alcatel. Lucrarea are termen de finalizare anul 2010.
Valentin Ionescu, administratorul Aba Turism, ne-a declarat ca hotelul international va avea o capacitate de 131 de camere si va fi construit cu subsol si parter, mezanin si opt etaje, urmand toate standardele de calitate si ecologice Ramada, incluzand trei sali de conferinte (cu o capacitate de 360 de locuri), un club de sanatate, restaurant cu bar si terasa si o parcare de 76 de locuri, autocar, dotat cu BMS, sistem complex de ventilatie etc. "Ideea mi-a venit in urma cu un an, apoi am facut parteneriatul cu Trend Hospitalitiy, am efectuat un studiu de fezabilitate si am constatat ca exista o cerere masiva de servicii hoteliere la standarde internationale pentru oamenii de afaceri. In primul rand, clientela noastra va fi predominata de oameni de afaceri. Ramada face parte din grupul hoteier Wydham Hotel Group, grup care detine 6.500 de hoteluri la nivel mondial. Lantul Ramda detine 900 de hoteluri, in Romania avand sedii la Sibiu, patru la Bucuresti, unul la Iasi si altul la Cluj. Oradea este al optulea municipiu ales de Ramada. Investitia va fi de circa 15 milioane de euro, bani care credem ca se vor amortiza in 10 ani. Vom crea 120 de locuri de munca, pregatind personal calificat, pe care il vom scoli in hotelurile Ramada. Aba Turism este pe piata din 1994 si are o cifra de afaceri de 7 milioane de euro pe an. Prin functionarea hotelului se preconizeaza ca vom plati circa 350.000 de euro taxe si impozite pe an catre bugetul local", a precizat reprezentantul Aba Turism.
Tot ieri, la ora 10:00, a fost pusa piatra de temelie pentru zidirea hotelului, eveniment la care au fost prezenti toti cei implicati in acest proiect.