Romania este una dintre cele mai ieftine zone turistice din lume, fiind alaturi de Argentina si Nicaragua, printre cele trei locatii nou intrate in editia din acest an a ghidului "Cele mai ieftine destinatii din lume", publicat in Statele Unite. Noua editie a ghidului include 21 de tari unde turistii pot gasi oferte de cazare la 20 de dolari pe camera, restaurante unde pot manca pentru 2 dolari, taxiuri ieftine si halbe de bere la pretul de un dolar.
Ghidul contine cate o prezentare generala a fiecarei destinatii si estimari ale cheltuielilor specifice unui turist, respectiv cazare, masa, bautura si alte informatii cum ar fi "ce poti cumpara pentru un dolar sau mai putin".
Fata de editia anterioara, autorul a eliminat o serie de destinatii, in timp ce altele au fost introduse in premiera, se arata intr-un comunicat al editorului.

Un american incantat de Transilvania

"In ghidul din acest an, Romania a inlocuit Cehia, care a devenit mult mai scumpa dupa aderarea la Uniunea Europeana si pe masura ce numarul turistilor cu bani care viziteaza Praga in week-end a crescut. Romania s-a alaturat Turciei, Bulgariei si Ungariei in lista de destinatii europene ieftine", a declarat autorul ghidului, americanul Tim Leffel, citat de Mediafax. El a adaugat ca, in timpul vizitei in Romania, i-a placut Bucurestiul, dar a fost cu adevarat incantat de Transilvania, unde spera sa revina inainte "ca vestea despre frumusetea ei sa se raspandeasca si sa fie asaltata de turisti".
Ghidul destinatiilor ieftine se adreseaza celor care nu vor sa astepte cativa ani pana cand reusesc sa stranga bani pentru o vacanta intr-o destinatie scumpa.