Subventiile la carnea de porc si de pasare s-ar putea majora iar in perioada urmatoare, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern initiat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).
Proiectul de act normativ, care va fi supus spre aprobare Guvernului, propune o valoare a subventiei, in 2005, de 12.000 de lei pentru kilogramul de carne de porc in viu livrat la abatoarele autorizate, cu conditia ca animalele sa aiba o greutate de 90-110 kilograme.
La sfarsitul anului trecut, vechiul Guvern aprobase o subventie in valoare de 8.000 de lei pe kilogram.
Totodata, pentru carnea de pasare in viu subventia ar putea fi majorata de la 6.000 de lei pe kilogram pana la 8.000 de lei pe kilogram. In acelasi timp, va creste si ajutorul acordat pentru productiile de carne certificate ecologic. Mai exact, pentru carnea in viu certificata ecologic se vor acorda subventii de 9.000 de lei pe kilogram pentru carnea de pasare in viu, cu 2.000 de lei mai mult comparativ cu cat se anuntase initial, iar pentru carnea de porc subventia va fi de 14.000 de lei pe kilogram, cu 4.000 de lei mai mult fata de vechea propunere.
Vor ramane neschimbate subventiile la carnea in viu pentru tineretul bovin cu o greutate minima de 450 de kilograme/cap (6.000 de lei pe kilogram), precum si la carnea in viu pentru tineretul ovin in greutate de peste 30 de kilograme livrata la abatoarele autorizate (7.000 de lei pe kilogram).