Sectorul zootehnic va beneficia de plati nationale directe, in anul 2007, in limita sumei de 120 de milioane de lei. Guvernul a aprobat cuantumul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic pentru anul acest an. Sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie.
Astfel, prima pe tona de lapte livrat din exploatatii bovine care detin cota de lapte este de 148 de lei, prima pe cap de animal pentru bovine adulte femele care alapteaza este de 400 de lei, prima speciala pe cap de animal pentru tineret bovin la ingrasat este de 400 de lei, prima de sacrificare pe cap de animal pentru bovine este de 150 de lei, iar prima pe cap de animal pentru ovine/caprine la fatare este de 35 de lei.
Guvernul a aprobat, de asemenea, un sprijin financiar de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale si imbunatatirea calitatii productiilor zootehnice, pentru anul 2007. Astfel, pentru sustinerea ameliorarii populatiilor de animale se aloca 6.821.000 de lei, pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala se acorda fonduri de 288.179.000 de lei, iar pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole - 5.000.000 de lei.
Crescatorii de pasari vor beneficia in acest an de o subventie de 1,6 lei pentru fiecare pui broiler, in timp ce crescatorii care vor sa evalueze performanta ovinelor si a caprinelor vor fi sprijiniti cu 0,5 lei, 0,8 lei sau 1 leu pe cap de animal. Valoarea totala a sprijinului destinat crescatorilor de pui broiler va fi de 114,7 milioane de lei in acest an, iar pentru subventionarea activitatii de evaluare a performantelor ovinelor si caprinelor vor fi de 613.000 de lei.
Sectorului apicol ii vor fi alocate fonduri de 12 milioane de lei, destinate subventiilor pentru familiile de albine - 20 de lei/familie, achizitionarea de medicamente - 5 lei/familie si repopularea in stupi - 15 lei/matca de albine.