Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) urmeaza sa primeasca subventii de circa 86 de milioane de lei, o suma de patru ori mai mare fata de anul trecut, pentru repararea infrastructurii sistemului de irigatii, potrivit ministrului Agriculturii, Dan Motreanu.
"Acesti bani vor fi folositi pentru repararea infrastructurii sistemului de irigatii si pentru compensarea tarifului de irigatii practicat de ANIF", a declarat Motreanu intr-un comunicat.
Institutia are contractata cu beneficiarii serviciilor de irigatii o suprafata de circa 300.000 de hectare, fata de 198.000 de hectare in 2006, iar Ministerul Agriculturii pregateste o revizie la alte 400.000 de hectare pentru reabilitarea sistemelor de irigatii. Totodata, Motreanu a semnat ieri contractele pentru executarea lucrarilor de reabilitare a sistemului de irigatii Sadova-Corabia, aflat pe o suprafata de 40.000 de hectare si, Terasa Nicoresti Tecuci, de 10.000 de hectare. Tot pentru acest an sunt preconizate elaborarea studiilor de fezabilitate pentru sistemele de irigatie de la Terasa Viziru, Terasa Brailei, Campia Covurlui, Fantanele Sag si Semlac Pereg. (M.C.I.)