AGERPRES informeaza: USL doreste sa cunoasca strategia BNR prin care Romania va adopta moneda unica europeana in 2015-2016

Liderii USL doresc sa cunoasca si ‘sa isi asume‘ strategia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) cu privire la introducerea monedei unice europene in 2015-2016, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
‘Daca exista, si exista in acest moment la BNR, o strategie de indeplinire a criteriilor de convergenta, astfel incat Romania sa adopte moneda unica europeana in 2015-2016, USL doreste sa o cunoasca, sa o dezbata si sa o asume pentru ca daca vorbim de 2016 chiar nu mai este doar treaba lui Basescu si cu atat mai putin doar a PDL-ului. Noi vom declansa aceste discutii, vom veni cu masurile economice pe care noi le vedem pentru ca Romania sa indeplineasca aceste criterii de convergenta - deficit, datorie publica, tot ce este prevazut in tratatele europene. Avem nevoie de o discutie serioasa‘, a spus Ponta.
Acesta a criticat faptul ca prevederile Tratatului de guvernanta fiscala vor putea fi aplicate Romaniei abia dupa aderarea la Zona Euro.
‘Pana sa desemneze Romania nu stiu ce negociatori, Tratatul de guvernanta fiscala a fost finalizat. Basescu, ca de obicei, e prin tribune. Acest Tratat va prevede foarte clar ca masurile stabilite se aplica tarilor din Zona Euro, iar Romaniei numai dupa ce va intra in Zona Euro‘, a mai sustinut acesta.