Numarul asiguratorilor care vor desfasura operatiuni in Romania a ajuns la 74, dupa ce compania franceza Gan Eurocourtage Iard a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca intentioneaza sa intre pe piata locala, anunta Mediafax.
In conditiile in care la finele lui 2006, numarul companiilor autorizate sa incheie contracte de asigurare in Romania era de 41, potrivit datelor CSA, prin intrarea pe piata a companiilor straine, numarul asiguratorilor aproape ca s-a dublat.
Conform CSA, cele mai multe multe notificari au fost depuse de societati inregistrate in Marea Britanie. Astfel, 17 companii de asigurari britanice intentioneaza sa vanda polite in Romania, urmate de un numar de cinci societati inregistrate in Irlanda, patru din Germania si din Franta, doua din Austria si una din Gibraltar. Trebuie spus ca, dupa 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari autorizat in oricare din celelalte state membre ale Uniunii Europene poate desfasura operatiuni in Romania, direct sau prin intermediul unei sucursale, dupa notificarea CSA. (M.H.)