Asigurarea pazei la instalatiile care au fost oprite temporar din functiune pentru a nu intra in vizorul celor care doresc sa scoata un ban din sustragerea diferitelor componente se afla in atentia conducerii Combinatului.

Deoarece in ultimele zile pe platforma siderurgica, in unele zone, au fost date lovituri, mai mult sau mai putin consistente, concretizate prin furtul de cabluri sau chiar a unei cantitati de 6 tone de feroaliaje provenind de la otelarii, descoperite la Halda de Zgura, reprezentantii Combinatului au cerut sprijinul sindicatelor pentru a stopa distrugerea instalatiilor si furtul componentelor. Senior-managerul Ionel Bors a exemplificat furtul celor 6 tone de feroaliaje, care au ajuns de la otelarii la halda de zgura, tentativa de sustragere fiind stopata in cele din urma. Daca si pana acum platforma siderurgica reprezenta o tentatie pentru hotii de fier vechi sau de alte tipuri de materiale, care reuseau sa dea lovituri in ciuda faptului ca paza si protectia platformei siderurgice e asigurata de o firma specilizata, temerile administratiei au crescut in conditiile in care foarte multe instalatii sau utilaje au fost oprite pentru o anumita perioada de timp. Din aceste motive, in cadrul intalnirii de ieri reprezentantii administratiei au solicitat concursul sindicatelor pentru protejarea utilajelor, prevenirea si inlaturarea furturilor, a actelor de indisciplina astfel incat sa nu se intregistreze accidente de munca iar patrimoniul societatii sa nu fie pagubit. Sindicalistii au cerut infiintarea unor celule de criza la nivelul sectiilor si al uzinelor, sub forma unor comandamente alcatuite din reprezentanti ai sindicatelor si conducerii care sa colaboreze pentru a lua masurile necesare pentru prevenirea furturilor.

"De straja" la Combinat

Administratia Combinatului a decis ca asigurarea pazei instalatiilor care vor fi oprite temporar sa fie asigurata de angajatii care lucrau la obiectivele respective. Practic, siderurgistii ar trebui sa se ocupe cu paza instalatiilor sau cu efectuarea lucrarilor de revizii si reparatii. Acest lucru ar trebui sa se intample la Otelaria 3 si Furnalul 5, oprite temporar, la laminorul LTG2, care ar urma sa fie oprit pana la sfarsitul anului. Si alte instalatii sau capacitati de productie ar urma sa functioneze in hopuri, respectiv prin alternarea perioadelor de functionare cu cele in care vor fi oprite pentru revizii si reparatii. Activitatea bateriilor de cocsificare 3 si 5 va fi oprita de la 1 noiembrie, ceea ce inseamna ca vor ramane in functiune bateriile de cocsificare 2, 4 si 6.