Agentiile si agentii imobiliari vor fi obligati sa respecte anumite criterii de calitate a serviciilor in relatiile cu clientii, prin introducerea unui standard profesional, care va fi elaborat de Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI), pe baza reglementarilor europene.
Potrivit Mediafax, vicepresedintele ARAI, Cristian Popescu-Ialomita, a declarat ca acest document va intra in vigoare cel mai probabil la inceputul anului viitor, iar ARAI va elabora un standard profesional romanesc, bazat in 80-90% pe reglementarile UE si amendat cu anumite prevederi specifice pietei imobiliare din Romania.
ARAI va elabora actul normativ in colaborare cu Asociatia Romana de Standardizare. "Dupa elaborarea si adoptarea acestor prevederi, se va introduce si sistemul de certificare a agentului imobiliar, care ar putea fi recunoscut la nivel european", a afirmat reprezentantul ARAI. Pe baza celor doua reglementari, ARAI ar putea realiza un proiect de lege al serviciilor imobiliare. In prezent, in Romania nu exista niciun act normativ care sa reglementeze activitatea agentiilor imobiliare. (A.S.)