Primaria craioveana a evaluat activul la 600.000 de lei si vrea sa-l scoata la vanzare in contul datoriilor pe care Electroputere le are catre bugetul local. Reprezentantii societatii sustin ca se afla in grafic cu plata esalonata a datoriilor.

Fostul stadion al echipei de fotbal Electroputere Craiova, din cartierul Valea Rosie, a fost evaluat de municipalitate la doar 600.000 de lei (143.000 de euro). Activul urmeaza sa fie scos in curand la vanzare pentru a acoperi datoriile de trei milioane de euro pe care Electroputere SA le are catre bugetul local. "Activul a fost evaluat la aceasta suma pentru ca nu poate fi valorificat din punct de vedere imobiliar. Conform legii, el trebuie sa fie utilizat ca si baza sportiva. Nu poate fi desfiintat. Legea te obliga sa contruiesti altul daca vrei sa-l desfiintezi", a precizat Ioan Vacariu, directorul Directiei de impozite si taxe a Primariei Craiova. In urma cu putin timp, municipalitatea si societatea au ajuns la un acord de esalonare a datoriilor. Conform directorului adjunct de la Electroputere SA, Cornel Nica, platile sunt in grafic. "De cand ne-am inteles, am platit o rata si urmeaza a doua", a spus Nica. Potrivit acestei esalonari, datoriile ar fi achitate in termen de un an. La evaluarea facuta de primarie, rezulta o medie de 7,15 euro/mp. Agentiile imobiliare cotau anul trecut terenul la cel putin 400 euro/mp daca el era valorificat imobiliar. Chiar daca in conditii de criza pretul ar fi scazut la 100 euro/mp, valorificarea imobiliara tot ar fi ramas o afacere de milioane. Ramane de vazut daca activul va ajunge in cele din urma pe piata, mai ales ca, in repetate randuri, conducerea Electroputere SA a sustinut ca numai societatea il poate scoate la vanzare. Pe langa datoriile catre bugetul local, Electroputere SA are restante de 49,3 milioane de euro catre ANAF.
Recent, actionarii arabi ai societatii au cerut autoritatilor romane sa permita societatii sa participe la licitatiile interne, de care Electroputere nu se poate lipi, deocamdata, din cauza restantelor catre bugetul de stat.