Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata ,,Un stadion, doua stadioane, o suta de stadioane..."
Va mai amintiti cu cata promptitudine a propus PDL Camerei Deputatilor infiintarea unei comisii de ancheta pentru evaluarea modului in care au fost cheltuiti banii publici pentru Stadionul National, in special pentru gazonul arenei? Se intampla nu demult, mai precis saptamana trecuta. Foarte bine, as fi tentata sa spun ca o "exterioara" a fenomenului, stiind ca fotbalul este o chestiune cat se poate de serioasa. Multi bani, mult orgoliu si tot atata pasiune. Au ras francezii de noi si, pentru o natiune francofona ca a noastra... ei bine, ce n’est pas bon!
Intr-adevar, stimati colegi, nu e deloc bine. Nu e bine pentru ca sunteti inca o data, a cata oara, ipocriti! Chiar va intereseaza cine a gresit cu celebrul de acum "camp de cartofi"? Nu cred. Este doar o noua arma de atac politic, menita sa deturneze atentia de la problemele cu adevarat importante cu care se confrunta romanii. Sa nu se inteleaga ca dezaprob dorinta colegilor din principalul partid de guvernamant de a clarifica aceasta situatie cel putin stanjenitoare, nici ca cer PDL-ului o comisie care sa studieze cauzele pentru care romanii nu traiesc bine. Ne-am obisnuit ca astfel de teme sa nu fie pe agenda actualei puteri.
Pentru a-mi atenua senzatia ca solicitarea formulata saptamana trecuta nu este decat un nou act politicianist si o razbunare, va rog sa cereti, stimati colegi de la PDL, anchete la fel de serioase pentru a afla cu cat folos s-au cheltuit banii publici pentru bazele sportive din mediul rural, pentru ca si acolo sunt gazoane de miliarde, stiti foarte bine, iar fotbalul este acelasi peste tot, nu?! De ce sa faceti discriminare? Verificati stadioanele construite in paduri sau pentru echipe inexistente ori in sate in care asfaltul ramane un vis demn de mileniul IV, verificati patinoarele aruncate cu atata darnicie catre firmele si primarii prieteni. Si acolo sunt bani publici; cateva miliarde ici, cateva miliarde colo... Totalul ar face sa paleasca, va asigur, efortul financiar facut pentru finalizarea Stadionului National.