Auto Italia, importatorul marcii SsangYong, a lansat oficial in Romania automobilul de teren SsangYong Actyon, modelul cu cele mai mici dimensiuni din gama marcii sud-coreene.
Actyon este o masina avantajoasa datorita capacitatilor off-road (pe teren accidentat), a designului extravagant si a pretului avantajos fata de concurenta, au spus reprezentantii Auto Italia. Actyon - cu o lungime de 4,45 metri - devine cel mai mic model al gamei SsangYong, care mai cuprinde trei modele in Romania: Kyron (4,66 metri lungime), Rexton (4,73 metri) si Rodius (5,12 metri). In Romania, noul model va avea un motor diesel de 2 litri si 141 de cai-putere, in timp ce pe piata europeana este disponibil si un propulsor pe benzina de 2,3 litri. Actyon are cinci locuri, iar pe piata noastra concureaza cu modele precum Hyundai Tucson si Kia Sportage. Preturile cu TVA sunt cuprinse intre 22.971 si 30.472 de euro.
Pe plan european, SsangYong si-a propus sa vanda anual 12.000 de unitati Actyon. In Romania, anul trecut, Auto Italia a vandut 327 de masini SsangYong, in crestere cu 50% fata de cele 219 comercializate in 2005. In primele doua luni ale acestui an, Auto Italia a vandut 23 de masini ale marcii sud-coreene, aproape de nivelul din 2006, cand si-a gasit 24 de clienti in ianuarie si februarie.
SsangYong Motor Company este al patrulea mare producator coreean de automobile, iar compania a fost fondata in 1954, sub numele Hadonghwan Motor, si a produs masini de teren pentru armata americana. In 2004, producatorul chinez Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) a preluat 49% din actiunile SsangYong.
Noul Citroen C4 Picasso cu cinci locuri a ajuns pe piata romaneasca
Automotive Trading Services, importator Citroen, a lansat pe piata modelul C4 Picasso, cu cinci locuri, varianta mai mica a lui C4 Grand Picasso, automobil de sapte locuri, lansat in toamna lui 2006.
Noua generatie C4 Picasso este disponibila in patru versiuni de motorizare: doua pe benzina si doua pe motorina, cu puteri cuprinse intre 110 si 143 de cai-putere. Preturile variaza, in functie de motorizare si dotari, intre 17.612 si 24.633 de euro, cu TVA inclus.
"La exterior, C4 Picasso se diferentiaza de fratele sau mai mare C4 Grand Picasso prin bara fata accentuata, grila integrata si consola pate radical modificata prin reproiectarea stopurilor, arcuirea proeminenta a plafonului, toate subliniate de prezenta unui eleron discret", precizeaza comunicatul importatorului.
Citroen C4 Picasso face parte din segmentul vehiculelor MPV, asa-numitele "vehicule multi-propuse", masini care sunt mai flexibile decat alte tipuri deoarece scaunele se pot rabata sau chiar scoate afara, capota e mai scurta, masinile sunt mai inalte, iar pasagerii au mai mult spatiu interior decat la breakuri si sedanuri.