Guvernantii au stabilit atat cuantumul sprijinului financiar, cat si suma totala alocata fiecarei activitati.
Pentru conducerea registrelor genealogice pentru bovine, cuantumul sprijinului oferit este de 7,5 lei/cap., iar suma totala alocata acestui tip de activitate este de 685.000 de lei. Pentru ovine si caprine, statul este dispus sa dea 3,68 lei/cap., suma totala alocata acestui tip de activitate fiind stabilita la 115.000 de lei. Pentru efectuarea controlului oficial al productiei de lapte la ovine/ caprine se vor da 5,18 lei/ cap., iar pentru controlul productiei de lana la ovine, doar 0,50 lei/cap. Pentru controlul oficial al productiei de carne de ovine si caprine, cuantumul sprijinului este de 0,80 lei/cap., suma totala alocata acestui tip de activitate fiind stabilita la 200.000 de lei.
Pentru introducerea la nivelul fermelor a tehnicilor, biotehnologiilor si practicilor moderne de reproductie la speciile de animale, respectiv achizitia de containere pentru conservarea materialului seminal congelat cu capacitate de peste 20 de litri si cu autonomie dinamica de peste 90 de zile, Guvernul a decis sa acorde 3.500 de lei/ bucata. Pentru acest gen de activitati au fost alocate 500.000 de lei. Pentru sustinerea cheltuielilor de testare a masculilor de reproductie s-au alocat 550.000 de lei, din care 50.000 pentru testarea taurasilor, unde se aloca 1.000 de lei/cap, iar diferenta pentru berbeci si tapi.
Pentru imbunatatirea productiilor de carne prin sustinea financiara a implementarii sistemului de clasificare a carcaselor de porcine, categoria E, statul va aloca 120 de lei/carcasa, iar pentru cea de categoria U, doar 100 de lei/carcasa. Pentru carcasele de bovine, statul va aloca tot 100 de lei/carcasa. Suma totala alocata pentru aceasta categorie este 200 de milioane de lei.
Sume importante se mai aloca si pentru sustinerea productiilor de carne si oua, lapte de vaca si miere.