Ministerul de resort a alocat in primele doua luni ale acestui an aproximativ 329 de milioane de lei pentru sustinerea agricultorilor, banii fiind destinati practic tuturor sectoarelor din agricultura, pornind de la culturi de cimp, plante horticole, zootehnie, creditare si pina la productie agricola si masuri de tip investitional. Cea mai mare suma, 246.302.860 de lei, reprezinta subventiile acordate pentru anul 2006 producatorilor agricoli din sectorul animale si cel piscicol. La aceasta se adauga suma de 42.193.909 lei, reprezentind sprijinul de 150 lei/ha acordat producatorilor agricoli, sub forma de bonuri valorice, pentru achizitionarea de seminte, ingrasaminte chimice si pesticide pentru infiintarea culturilor din toamna anului 2006.

Extrem de importante s-au dovedit fondurile alocate producatorilor agricoli pentru achizitionarea motorinei in vederea efectuarii lucrarilor agricole mecanizate in baza O.U.G. nr.25/2006, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galati continuind si in aceasta perioada distribuirea lor in teritoriu. De mentionat este si sprijinul financiar in valoare de 751.778 de lei destinat subventionarii a 50% din valoarea primelor de asigurare aferente contractelor de asigurare a productiilor agricole incheiate de producatorii agricoli cu societatile de asigurare, in baza H.G. nr. 74/2003.

Din pacate multi agricultori galateni prefera sa riste si sa nu-si asigure culturile agricole in speranta ca nu vor fi lovite de calamitati.