Aproximativ 200 dintre cei mai buni angajati ai companiilor care-si desfasoara activitatea in domeniul energiei electrice se afla la Craiova in perioada 4-6 iulie, pentru a participa la cea de-a XIV-a editie a "Trofeului Energeticianului". Manifestarea este organizata de Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, impreuna cu filialele sale SC Smart SA si SC Teletrans SA. "'Trofeul Energeticianului' este o manifestare traditionala care se desfasoara anual, inainte de Ziua Energeticianului (20 iulie), la care participa aproximativ 200 de concurenti, la opt discipline de concurs. Obiectivul acestei manifestari este acela de a testa gradul de pregatire a personalului, cel mai important capital dintr-o institutie", a declarat Ion Merfu, directorul Transelectrica Craiova.
Acesta este primul an in care "Trofeul Energeticianului" se desfasoara la Craiova. "In fiecare an se desfasoara in una dintre cele opt sucursale ale Transelectrica, iar anul acesta a venit si randul nostru sa fim gazda sa, mai ales ca orasul Craiova este unul dintre polii energetici ai Romaniei", a spus Merfu.
Concursul se va desfasura pe o perioada de trei zile, in care vor avea loc o proba teoretica, una practica si una cu public. Participantii la concurs, veniti din toata tara, se numara printre cei mai buni specialisti care lucreaza in sectorul de transport si dispecerizare a energiei electrice, castigatori ai fazei pe sucursale a concursului. "E important sa participam la astfel de concursuri, pentru ca aflam de proiectele celorlalti", a spus Robert Ion, unul dintre concurenti, venit din Bucuresti.