Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a acordat un interviu saptamanalului Capital. In acesta spune ca a intrat in bussines "de foame".
Sorin Ovidiu Vintu si-a amanat conferinta de presa anuntata in campania electorala pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, dar a acordat saptamana trecuta un amplu interviu saptamanalului "Capital".
Intrebat ce masuri de criza ar lua daca ar fi presedintele Romaniei, omul de afaceri a spus: "Bucurati-va si rugati-va lui Dum­nezeu sa nu fiu eu presedintele Romaniei. Bucurati-va ca nu sunt si rugati-va la Dumnezeu sa nu ajung. Sa nu ajunga vreodata unul ca mine presedintele Romaniei", fara a face alte precizari. SOV a adaugat ca o mare greseala facuta de guvernele de dupa 1989 o reprezinta privatizarile si abandonarea pietei rusesti.
In ceea ce priveste propriile afaceri, SOV sustine ca a intrat "de foame" in business, si anunta ca "atat timp cat va exista mentalitatea asta bizara a clasei politice ca oamenii de afaceri sunt niste talhari, eu nu mai investesc niciun ban in Romania". A adaugat că s-a extins deja in Moldova si ca urmeaza afaceri in Ungaria ai Serbia si ca prin 2000 s-a gandit sa plece in alta tara.
Despre noua generatie, Vintu sustine ca este slab pregatita si ca un tanar nu are in acest moment nici o sansa sa faca un ban cinstit in Romania, dar nu vede o mare problema in asta deoarece "sa nu va inchipuiti ca cei care fac bani sunt de o inteligenta superioara. E o simpla chestiune de noroc. Multi au incercat, unii au avut noroc si au reusit, altii n-au avut noroc si n-au reusit".
Vintu, dupa ce spune ca ii place "Gandul", prezice ca ziarele in print vor disparea in viitorul apropiat, desi recunoaste ca "eu nu stiu sa lucrez cu computerul. Nu stiu sa deschid un computer".
Vintu crede ca se poate vorbi de fericire la 18, 20 30 de ani, nu la anii sai si adauga: "Urasc betivii si prostii. Un tip care uraste, care are capacitatea de a uri asa cum ii urasc eu pe betivi si pe prosti, nu are voie sa ajunga sa aiba puterea unui presedinte", a mai spus SOV.