Sorin Ovidiu Vantu a facut cunoscuta intentia de a se debarasa de postul de televiziune Realitatea TV, care, oricum, nu ii mai poate fi de folos in conjunctura actuala.
Primele negocieri desfasurate cu Cristian Burci se pare ca au esuat. Burci, om care si-a facut averea in publicitate si in marketing politic (el a fost cel care i-a orchestrat - prost - campania lui Ilie Nastase pentru primaria Capitalei in 1996) a fost detinatorul postului PRIMA TV, pe care l-a consolidat cu bani (vreo sapte milioane de dolari) luati, printr-un dubios contract de colaborare, de la Ministerul Transporturilor, pe cand ministru era prietenul si asociatul sau Miron Mitrea, dupa care l-a vandut suedezilor de la SBS.
De la aceasta tranzactie, prin 2005, Burci a disparut de pe firmamentul public, achizitia Realitatii indicand o dorinta de intoarcere la relatiile politice avute anterior.
Noul proprietar al Realitatii va fi, dupa toate probabilitatile, omul de afaceri ploiestean Sebastian Ghita, om cu intererse in principal in IT, dar si in presa de nivel local, el fiind patronul unui post de televiziune si al unor ziare prahovene. Ca orice om de afaceri constient, Ghita a intretinut relatii stranse cu toate partidele aflate la putere, in ultima vreme marcand o apropiere mai pronuntata fata de PSD. El este, de altfel, unul dintre membrii cercului intim de prieteni ai lui Adrian Nastase, numarandu-se printre putinii oameni de afaceri invitati la petrecerea privata a acestuia, oferita cu prilejul celei de-a 60-a aniversari.
Contractul, in valoare de 75 milioane euro, are o durata de 5 ani.
Teoretic, tranzactia este facuta sub forma in care Ghita preia managementul postului, Vantu ramanand actionar.