AmosNews informeaza: Oprescu a verificat stadiul lucrarilor la obiectivul "Supralargire Soseaua Pipera"
Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat stadiul lucrarilor la
"Supralargire Soseaua Pipera (Floreasca-CF Bucuresti-Constanta)+ Pasaj denivelat". Cu aceasta ocazie, Primarul General s-a asigurat ca lucrarile sunt in grafic, aratand ca in momentul de fata, structura de rezistenta a podului a fost finalizata in intregime.
’’Asa cum puteti vedea, lucrarile sunt in grafic si am reusit sa depasim fazele care ingreunau constructia pasajului astfel incat, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului, bucurestenii sa poata circula pe pasaj. Mai ramane acum sa turnam covorul asfaltic, sa finalizam arterele locale la nivelul solului, sa refacem trotuarelor si peroanele pentru mijloacele de transport in comun dar si sa finalizam segmentul curpins intre pasajul suprateran CF - Bucuresti Constanta si pasajul Barbu Vacarescu -Calea Floreasca. Incercam sa-l dam bucurestenilor cat mai repede pentru care este in avantajul nostru, al tuturor’’, a aratat Primarul General.
Proiectul vizeaza largirea la sase benzi a soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si Calea ferata Bucuresti - Constanta si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca pe de alta parte.
Supralargirea Soselei Pipera este necesara pentru asigurarea accesului in zona de nord a Capitalei dinspre A3, si nu influenteaza negativ circulatia pe Barbu Vacarescu, artera ce face legatura intre DN1 si inelul principal de circulatie.
Conditiile dificile de circulatie in aceasta zona conduc la sporirea timpului de parcurgere a distantelor si la consum marit de carburanti, deci la daune economice.
Realizarea lucrarilor de largire a soselei Pipera si a pasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot in zona analizata, va fluidiza circulatia auto, pietonala si a mijloacelor de transport in comun.
In acest moment:
- structura de rezistenta a podului este 100 la suta finalizata, depasite fiind fazele decoloane forate, de radiere si de piloni.
- Se lucreaza la amenajarile de la nivelul solului, la refacerea trotuarelor, la reteaua de iluminat public si sunt in curs de finalizare utilitatile ce au trebuit relocate precum si lucrarile la reteaua Netcity.
Contract nr. 6217/17.09.2009;
- august 2010- inceperea efectiva a lucrarilor
- februarie 2011 - finalizarea tuturor exproprierilor necesar
Constructor: Asocierea PA&CO INTERNATIONAL SRL si F. KIRCHHOFF STRBENBAU GmbH Co KG;
Proiectant: Search Corporation;
Consultant: SC Consitrans SRL:
Valoare contract: 106.022.831,34 lei din care TVA 16.928.015,25 lei;
Valoarea contractului cuprinde:
- executie: 84.852.206,04 exclusiv TVA, respectiv 100.974.125,19 inclusiv TVA;
- proiectare: 4.242.610,30 exclusiv TVA, respectiv 5.048.706,25 inclusiv TVA;
Garantie de buna executie: 8.909.816,34;
Durata contractului: 18 luni de la data inceperii executiei lucrarilor;
Lungime drum 1520m;
Latime drum 34 m;