Locuitorii judetului din unele localitati aflate la distanta mare de municipiul Galati vor avea o posibilitate moderna sa afle date despre locurile de munca vacante sau despre cursurile de calificare organizate de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati. Potrivit directorului executiv adjunct al AJOFM Galati, Carmen Tofan, informatiile vor fi oferite prin intermediul Internetului, in localitatile respective urmind sa fie infiintate infocentre.

"In anumite localitati care se afla la distanta mare de Galati, cum ar fi Beresti, Tirgu-Bujor, Scinteiesti, Matca, Oancea, vor fi instalate servere, astfel incit locuitorii sa poata beneficia de serviciile institutiei noastre fara sa mai fie nevoiti sa se deplaseze la Galati. Prin instalarea acestor servere, persoanele care nu au un loc de munca vor fi inregistrate automat in evidenta noastra si vor putea afla informatii despre locurile de munca disponibile sau despre serviciile de consiliere oferite de agentie", a mai precizat directorul executiv al AJOFM Galati.

Potrivit aceleiasi surse, proiectul va deveni operational in cursul anului viitor, AJOFM Galati facind parte dintre institutiile-pilot nominalizate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) in vederea implementarii acestui sistem informatic. Odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ANOFM va face parte dintr-o retea de consiliere europeana pentru plasarea fortei de munca in tarile membre ale Uniunii Europene.

“Astfel va exista posibilitatea sa se identifice locurile de munca vacante din intreaga Europa si ANOFM va avea un consultant EURES, astfel fiind denumit acest program de identificare a locurilor de munca vacante”, a mai explicat Carmen Tofan.

Ziua Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca se sarbatoreste, incepind din anul 1998, pe data de 19 decembrie