Camera de Comert si Industrie Bihor si firma Gieffe Corporate, membra a Grupului ETEA Sicurezza, au organizat seminarul cu tema: "Solutii practicate pentru implementarea legislatiei europene in productia industriala".
Odata cu intrarea Romaniei in UE, a fost necesara alinierea vechilor norme legislative privind securitatea in munca si a mediilor cu risc potential de incendiu sau explozie. Tara noastra a adoptat in acest sens directivele europene prin decrete legislative.
Societatea Gieffe este o societate de inginerie cu excelente referinte, care se ocupa de multi ani de securitatea civila si industriala, fiind unul dintre liderii in domeniu pe plan mondial. Temele prezentate la acest seminar, cu exemple practice, s-au referit la normele EN 502 81-3, EN 60079-10 etc., normele Directivei 1992/92/CE-ATEX 137 si ale Directivei 94/9/CE-ATEX 95, documente care ajuta firmele sa conceapa un plan pentru a putea functiona ca producator si furnizor acreditat legal UE; sa stie clar unde se incadreaza din punctul de vedere al riscului de incendiu si explozie si sa implementeze schimbarile necesare in ciclul de productie cu minimum de costuri si modificari pentru a se incadra in noile norme; sa conceapa etichetele de risc si instructiunile de utilizare pentru produsele ei.
Principalele sectoare de activitate, si nu numai, la care este necesara alinierea vechilor norme legislative privind securitatea in munca si a mediilor cu risc potential de incendiu sau explozie sunt: instalatii de macinare, instalatii de depozitare a pulberilor, instalatii de uscare, instalatii de productie mase plastice pe baza de polimeri, vopsire si pulberi de aluminiu, instalatii pentru industria chimica fina, procesari farmaceutice etc.
Invitatii au fost reprezentanti ai Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Bihor, Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bihor, Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor, Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu Bihor, Directiei de Sanatate Publica Bihor, ai primariilor si ai societatilor comerciale.