Partidul National Liberal propune un set de masuri menite sa scoata tara din criza si sa duca la relansarea economica, masuri pe care le considera alternativa corecta si coerenta atat la solutiile avansate de presedintele Traian Basescu si PD, cat si la masurile prezentate de PSD.
Programul PNL cuprinde solutii de reducere a cheltuielilor din aparatul administratiei centrale si locale, precum si masuri de stimulare a economiei reale si a mediului privat. In opinia PNL, acestea trebuie implementate de un alt guvern decat cel actual, lipsit de credibilitate si incapabil sa ofere solutii viabile.
Presedintele PNL, Crin Antonescu a prezentat principalele directii si principii propuse de liberali pentru relansarea economiei. Acestea sunt: fiscalitate redusa, mentinerea cotei unice si, intr-un viitor apropiat, scaderea acesteia, reducerea contributiilor pentru cei care angajeaza someri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, masuri de limitare drastica a evaziunii fiscale.
In privinta cheltuielilor bugetare, presedintele PNL a atras atenția ca risipa nu se produce din cauza salariilor unor bugetari precum profesorii, medicii sau politistii.
"Nu aici este risipa, nu sunt nici multi si sunt cel mai prost platiti din Uniunea Europeana. Risipa se afla in cheltuielile cu clientela politica", a spus Crin Antonescu.
Liderul liberal a aratat ca PNL se pronunta pentru masuri dure si tintite: un guvern cu 7-8 ministere si maxim 30 de agentii guvernamentale, o simplificare a personalului excedentar din administratia centrala si locala, precum si o reducere majora a cheltuielilor bugetare de la capitolul achizitii publice.