Media.imopedia.ro informeaza :Pasajul Basarab se deschide circulatiei. Afla cand!
Pasajul Basarab se deschide in sfarsit circulatiei. Soferii vor putea testa minunea incepand cu duminica, 19 iunie 2011, ora 6:00.
Odata cu deschiderea pasajului Basarab se va face mult mai usor accesul din partea de nord a Capitalei catre cartierele Drumul Taberei si Militari. Proiectul cuprinde traversarea raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.
"Pasajul este gata! Am in mana procesul verbal de predare-primire, pasajul s-a pus in functiune si s-a dat in exploatare. Este semnat si oficial. Sunt mandru ca am reusit sa-l finalizam" declara bucuros Primarul General al Capitalei.

Sambata se sarbatoreste

Ba mai mult, maine se va organiza o parada in cinstea acestui eveniment, cat si a inceperii vacantei de vara, numita "Bucharest Summer Parade". Primarul Sorin Oprescu doreste ca pe viitor acest eveniment sa devina o traditie si invita toti bucurestenii pe pod.
"Veniti sa vedeti singuri cum arata pasajul, pentru ca el nu este al meu sau al politicienilor, ci este al bucurestenilor. De maine, ora 10, poate fi vizitat. Invit din inima toti bucurestenii maine, la momentul paradei!" continua Oprescu.
Incepand cu ora 10, pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar Bucharest Summer Parade va incepe intre orele 11:00-11:30. Fanfarele vor asigura spectacolul, precum si defilari de motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Pompierilor si ai Jandarmeriei. La final va avea loc un concert.

Testele de siguranta au durat trei zile

Timp de trei zile podul a fost testat, fiind incarcat cu sarcini in situatii diferite. Nivelul prevazut de siguranta a pasajului a fost asigurat prin masuratorile privind deplasarile in plan vertical si orizontal ale elementelor structurii de rezistenta.
Pasajul Basarab reprezinta legatura intre bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti. Astfel se intregeste inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest.