Amos News informeaza: Ion Ariton: Nu dorim ca acest sector sa dispara, dorim sa spijinim mineritul.
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton si ministrul Muncii, Ioan Botis, au discuta cu conducerea Companiei Nationale a Huilei despre tragedia care a avut loc sambata la mina din Uricani. Acestia au spus ca sprijina mineritul si pastrarea locurilor de munca in Valea Jiului si ca Guvernul va oferi doua pachete pentru familiile minerilor morti in urma exploziei de la Mina Uricani, un pachet de ajutoare de urgenta si un pachet individualizat, acesta urmand sa se dea in functie de nevoile fiecarei familii.
"Astazi am avut o intalnire cu colegii din sindicat cu care purtam o discutie de cateva saptamani. Au stabilit o noua intalnire joi la Bucuresti impreuna cu domnul Ministru Botis si domnul Ialomiteanu pentru a lua o decizie finala cu ceea ce se intampla in Vale, cu restructurea care am inceput-o si vrem sa o continuam. Nu dorim ca acest sector sa dispara dorim sa spijinim mineritul si crearea a cat mai multe locuri de munca. In ceea ce priveste familiile vrem sa le asiguram ca atat guvernul cat si compania isi va respecta toate obligatiile. La nivel de guvern miercuri impreuna cu ceilalti colegi din guvern vom promova o ordonanta pentru a suplimenta ajutoarele pe care le vom da acestor famili. Am tinut legatura permanent domnul premier Emil Boc care le transmite condoleante familiilor si ne-a asigurat de sprijin in reforma. (...) Stiti foarte bine, nu s-a discutat de inchiderea unuia sau alteia dintre mine. Sunt sapte mine, se va face analiza, cautam solutii de finantare si de crearea a locurilor de munca", a declarat Ion Ariton, ministrul Economiei.
"Sunt interesat ca locurile de munca sa se pastreze in Valea Jiului. Negocierile care incep joi la Bucuresti sunt ca locurile de munca sa fie viabile. E interesul meu vital sa am locuri de munca", a declarat Ioan Botis, ministrul Muncii.
De asemenea, Botis a spus ca familiile celor decedati vor primi locuri de munca la Compania Nationala a Huilei, ca urmare a prevederilor din contractul colectiv de munca. Totodata, ministrul a precizat ca echipa de salvatori care i-a recuperat pe cei cinci mineri morti va fi recompensata.