Termoelectrica va decide la jumatatea lunii februarie care dintre cei doi investitori care s-au inscris in cursa pentru a deveni actionarul majoritar al furnizorului local de agent termic primar va fi castigator. Reamintim ca, desi 6 firme straine s-au aratat interesate de societatea galateana, doar societatile Gaz de France si CEZ Cehia au achizitionat caietele de sarcini si au depus oferte ferme la Termoelectrica.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, ambii competitori au prezentat ca oferta tehnica acelasi tip de investitie, realizarea unei instalatii in cogenerare pe cicluri combinate, ceea ce va conduce la cresterea randamentului de utilizarea a combustibilului. Cele doua oferte de investitii sunt apropiate din punct de vedere valoric, dar diferite din punct de vedere al firmei care va executa instalatia. In vederea selectarii firmei sunt luate in calcul si alte criterii, unul dintre cele mai importante fiind cel legat de componenta sociala, si anume cea privitoare la angajatii furnizorului local de agent termic primar.

Ramane de vazut care va fi modalitatea aleasa de noul actionar majoritar al Electrocentrale pentru a-si recupera investitia pe care o va efectua si daca acest lucru nu va presupune majorarea pretului de facturare al gigacaloriei. Reamintim ca actuala conducere a Electrocentrale a solicitat inca din cursul lunii decembrie Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei o majorare cu 40% a pretului de facturare al gigacaloriei, dar inca nu a primit niciun raspuns.