Mos Craciun a venit mai devreme pentru copiii olimpici ai angajatilor de la Doljchim si i-a rasplatit pentru rezultatele deosebite pe care le-au obtinut anul acesta la concursuri si olimpiade.
Fie ca au excelat la unele dintre materiile studiate la scoala sau au castigat premii la concursurile sportive sau la diferite festivaluri de muzica si teatru, 48 de copii au primit din partea firmei unde lucreaza parintii lor 1.500.000 de lei, o diploma si o cutie cu bomboane. "Voi v-ati pastrat rezultatele, noi ne-am pastrat traditia de a va premia pentru ca sunteti niste copii deosebiti de care parintii vostri sunt mandri. Mai mult de jumatate dintre voi ati primit premii si anul trecut si ma bucur ca de opt ani de cand oferim aceste premii numarul copiilor angajatilor nostri cu rezultate deosebite a crescut de la an la an", a spus Gheorghe Baiasu, presedintele Sindicatului Liber Doljchim Craiova.
"Vreau sa ma fac inginer si sa lucrez ca tati, la Doljchim"
Gazdele si-au servit oaspetii premianti cu dulciuri, fructe si suc si, dupa ce i-au felicitat, i-au invitat sa isi ridice premiile. In aplauzele parintilor, copiilor le-au fost inmanate diplome si banii care vor mari numarul cadourilor de sub bradul de Craciun. Olimpicii Doljchim-ului sunt elevi la scolile si liceele de renume din oras, au in spate o experienta indelungata in olimpiade, festivaluri si concursuri si se mandresc cu foarte multe premii. Unul dintre cei mai mici premianti este Eduard Valcu, care la numai opt ani a obtinut rezultate deosebite la numeroasele concursuri la care a participat. Pentru el este deja o traditie sa fie premiat de firma la care lucreaza parintii lui si unde vrea si el sa lucreze cand va fi mare. "Am obtinut mentiune speciala la un concurs de matematica, iar anul trecut am fost premiat pentru ca am luat premiu la un concurs de limba romana. Dar mie imi place mai mult matematica si cand o sa fiu mare vreau sa ma fac inginer si sa lucrez ca tati, la Doljchim", a spus Eduard. Cu toate ca il asteapta nerabdator pe Mos Craciun, baiatul nu i-a ingreunat prea mult desaga si i-a cerut doar un CD si o carte de matematica.