Anul 2008 ar putea aduce o majorare mai substantiala a salariilor profesorilor, asa cum au anuntat atit reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, cit si ai federatiilor sindicale din invatamintul preuniversitar. Pentru punerea pe hirtie a acestei intentii cele doua parti vor purta discutii cit de curind.

Prezent la Galati in urma cu o saptamina, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a precizat ca salariile cadrelor didactice vor creste din 2008. "Nu putem sa majoram veniturile salariale ale dascalilor in acest moment. Bugetul Educatiei nu se face pe an scolar, ci pe an bugetar. Altfel spus de-abia incepind cu ianuarie 2008 putem sa vedem cum vor creste salariile. Insa in mod sigur pot sa va spun ca vom analiza modalitatea de crestere a veniturilor. Acum ramine sa vedem cum si cit", a explicat Cristian Adomnitei.

"Majorarea salariilor cadrelor didactice trebuie privita in ansamblu. Sa nu uitam ca in scoli nu lucreaza doar dascali. Este foarte bine ca reprezentantii ministerului de resort sa creasca salariile in acest sector, insa trebuie sa vedem cum se va face acest lucru. Va fi vorba doar de o simpla indexare care sa echivaleze cu un cuantum al inflatiei, sau vrem sa majoram cu adevarat salariile celor care asigura educatia viitoarelor generatii?", ne-a declarat Constantin Ciosu, secretar general al Federatiei Educatiei Nationale.