Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, a declarat la Iasi ca "greva functionarilor publici este inoportuna, nu se justifica si cred ca functionarii publici din Finante sunt folositi ca masa de manevra de conducerea sindicatelor sau a federatiilor sindicale care au organizat greva. Imi pare rau ca multi dintre ei se lasa angrenati in aceasta miscare, deoarece, daca motivul este cel pe care l-am auzit in presa, si anume cresteri salariale, nu se justifica, si am sa-i rog pe angajatii ANAF care participa la aceasta greva sa mai citeasca ultimele prevederi de natura fiscala, iar daca ei considera ca merita in continuare sa fie in greva, si conducerea ANAF ar putea sa se mai uite o data pe Codul de procedura fiscala", declaratie care i-a enervat la culme pe sindicalistii SED LEX.
Intr-un comunicat al SED LEX, se fac urmatoarele precizari: "Sebastian Bodu cunoaste problema salarizarii subordonatilor sai asa cum stie sa calculeze TVA-ul. Suntem obligati sa informam Guvernul ca Sebastian Bodu 'bate campii', incercand sa-si castige capital de imagine, ignorand faptul ca partea guvernamentala a invitat sindicatele la negocieri.
Suntem obligati sa solicitam prim-ministrului sa-l demita pe acest individ care isi depaseste cu mult competentele in tot ceea ce face.
Date fiind declaratiile sale, comandamentele de greva iau foarte serios in discutie organizarea unei greve de cel putin doua zile pentru sustinerea demiterii lui Sebastian Bodu.
Motivatia acestei solicitari este data nu numai de ultimele sale declaratii, ci si de incompetenta si incoerenta crasa a afirmatiilor facute si deciziilor luate in exercitarea functiei sale, fapt care a condus la decredibilizarea Fiscului din Romania.
La presiunea noastra, partea guvernamentala ne-a trimis, miercuri, proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare.
Acest lucru ne-a determinat sa acceptam invitatia Ministerului Administratie si Internelor de a participa maine (ieri - n.r.) la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici pentru dezbaterea acestui act normativ", se precizeaza in comunicat.
Cu toate ca va participa la negociere, comitetul director al SED LEX continua pregatirile pentru declansarea grevei generale pe 20 noiembrie, daca negocierile esueaza sau partea guvernamentala se dovedeste a fi rigida la revendicari.