Liderii de sindicat din orasul nostru se pregatesc sa scoata pe piata "Monolit", o liga a sindicatelor din judetul nostru, care va avea rolul de a pune presiune pe partidele politice in contextul alegerilor electorale din 2008.

Sindicatele din Galati se pregatesc sa-si formeze propriul parlament. Asta pentru ca, din punctul de vedere al unor lideri sindicali, miscarea sindicala nu este foarte bine organizata in raport cu reprezentantii administratiei publice locale. "E vorba mai exact despre o liga a sindicatelor, cu numele de 'Monolit', din a carei structura de conducere ar trebui sa faca parte liderii celor mai importante sindicate din judet", ne-a declarat presedintele local CNSLR Fratia, Stefan Frunza (foto). Proiectul nu este nou. Despre aceasta liga s-a vorbit pentru prima data in urma cu vreo doi ani, dar nu s-a reusit punerea in aplicare a proiectului pentru ca au aparut unele probleme in ceea ce priveste stabilirea aparatului de conducere. "Statutul este deja pregatit si stim exact ce trebuie sa faca aceasta organizatie. Asteptam ca cei de la combinatul siderurgic sa-si rezolve problemele legate de infiintare sindicatului Metalurgistul", a mai aratat liderul de sindicat.

Obiectivul proiectului

Sindicalistii isi doresc sa realizeze un instrument cu ajutorul caruia sa poata lupta impotriva politicienilor. Si motivul pentru care liderii sindicatelor mari din oras se grabesc in aceasta directie este reprezentat de faptul ca alegerile electorale se apropie cu pasi repezi.

"Din aceasta liga vor face parte toate sindicatele, indiferent de federatia sau confederatia din care fac parte. Ideea e ca toate problemele noastre sa fie discutate in acest parlament al sindicatelor. Concluziile trase de noi in acest organism vor fi prezentate autoritatilor publice locale", a incheiat Stefan Frunza. Daca e sa ne luam dupa importanta strategica si numarul de membri, cea mai mare greutate ar trebui sa o aiba in aceasta liga sindicatele din siderurgie, invatamint, constructii navale si serviciile de furnizare a apei reci, gazelor, electricitate.