Dupa o greva de avertisment care a tinut doua ore, ieri, Sebastian Oprescu, presedintele Federatiei Nationale a Functionarilor Publici (SNFP), a afirmat ca, daca ministrul de Finante nu isi va schimba opinia in ceea ce priveste rezolvarea situatiei Statutului comisarului de Garda Financiara, la 18 mai salariatii Garzii Financiare vor intra in greva generala.
Ca o motivatie in plus a protestului, Oprescu sustine ca cele 400 de echipe de control ale Garzii Financiare de la nivel national sunt dotate necorespunzator si sunt foarte putine pentru verificarea a peste 620.000 de agenti economici si a altor cateva sute de mii de persoane fizice autorizate sa faca comert. Liderul sindical a amintit si despre restantele de plata pentru 300.000 de ore suplimentare ale angajatilor numai in cursul anul trecut.
Pe de alta parte, comisarul general adjunct al Garzii Financiare, Gabriel Carbunaru, apreciaza ca, desi problema Statutului comisarului trebuie reglementata cat mai repede, greva nu este totusi legala.
Mai mult, Carbunaru contrazice revendicarile grevistilor cu privire la dotari, aratand ca exista circa 260 de masini in stare de functionare si unele chiar noi, pentru aproximativ 800 de comisari activi, precum si mai mult de 600 de calculatoare si laptopuri. Comisarul general adjunct regreta demersurile sindicatului chiar in acest an cand se implinesc 15 ani de la infiintarea institutiei. In ceea ce priveste Statutul comisarului, Carbunaru a confirmat ca acesta a fost aprobat de catre conducerea ANAF si a fost inaintat catre Finante pentru aprobare. (M.C.I.)