AMROM AUTOMOTIVE SA, societatea la care SIF Oltenia detine 50% din capitalul social, a achizitionat recent active in valoare de un milion de euro de la ARO Campulung.
Potrivit lui Gheorghe Banu, directorul lichidatorului Info Consult SPRL, societatea castigatoare a avut un concurent local la licitatie. "AMROM AUTOMOTIVE a achizitionat pentru suma de 1,08 milioane de euro activele detinute de ARO la Centrul de Studii pentru Automobile Romanesti
(CESAR). Castigatorii au concurat cu compania pitesteana Building Astrom", a afirmat Banu.
Activele detinute de ARO la CESAR constau intr-un teren de 12.660 de metri patrati si constructii cu o suprafata de peste 3.500 de metri patrati.
Pe 30 martie, lichidatorul organizeaza a doua oara licitatia pentru vanzarea activelor functionale ale fabricii, pretul de pornire fiind de 60,86 milioane de lei (circa 17 milioane de euro). Activele constau in terenuri cu constructii cu o suprafata de 46,2 hectare, o platforma betonata de circa un hectar, racordul la linia CFR, rezervoare si captari de apa, precum si instalatii tehnologice, echipamente si licentele de fabricatie pentru marcile ARO. Gheorghe Banu a precizat ieri ca pana in prezent nimeni nu a cumparat caietul de sarcini pentru licitatie. SIF Oltenia si-a manifestat in mai multe randuri interesul pentru a achizitiona activele de la ARO Campulung. Alti parteneri in cadrul proiectului AMROM AUTOMOTIVE sunt SIF Moldova - 25%, Asociatia "Salvati Muscelul" - 1%, Sindicatul Liber ARO Campulung - 1%, la care se adauga sase persoane fizice care detin impreuna 23% din capitalul social.