Aceasta este asigurarea pe care senior managerul Combinatului, Ionel Bors, le-a dat-o ieri sindicalistilor in cadrul intalnirii comisiei de dialog social desfasurata ieri dimineata si care a avut ca tema efectele crizei economice mondiale asupra activitatii de pe platforma siderurgica.

Reprezentantii conducerii Combinatului le-au confirmat ieri in mod oficial sindicalistilor de la FSS Metarom Galati, Sindicatul Solidaritatea al Metalurgistilor (SSM ), UTSL si Forum faptul ca se vor lua o serie de masuri - care vor dura intre 2 si 6 luni - cauzate de criza economica mondiala. Astfel, sindicalistii au fost informati ca o serie de unitati de productie, cum ar fi furnalul 5 sau Otelaria 3, vor fi oprite temporar pentru executarea de reparatii si revizii, care vor fi facute de siderurgistii care lucrau la locurile de munca respective, acestia urmand sa faca munca angajatilor firmelor prestatoare de servicii. Reprezentantii administratiei le-au mai spus sindicalistilor ca nu exista inca un program de masuri batut in cuie, acesta putand fi modificat in functie de cerintele pietei si de evolutia inregistrata pe piata otelului.

"Ni s-au dat asigurari de catre senior managerul Ionel Bors ca oamenii nu vor fi concediati si nu se pune problema nici sa fie disponibilizati. Este vorba despre executarea unor lucrari de revizii si reparatii capitale, motiv pentru care o serie de unitati de productie vor fi oprite temporar sau vor functiona alternativ cu perioadele in care se vor face lucrari de reparatii", a declarat prim-vicepresedintele FSS Metarom Galati, Adrian Adascalitei. Reprezentantii administratiei le-au spus sindicalistilor ca nu se vor mai face ore suplimentare si ca, in urma modificarii planului de afaceri, bonusul ar putea sa nu mai fie acordat in anumite uzine.

Presedintele SSM, Gheorghe Tiber, ne-a declarat ca a solicitat sa se infiinteze o celula de criza, din care sa faca parte reprezentanti ai administratiei si liderii celor patru organizatii sindicale importante de pe platforma siderurgica, care sa monitorizeze ceea ce se intampla pe platforma siderurgica. "Ni s-a comunicat ca masurile, care vizeaza oprirea temporara a unor unitati de productie pentru executarea unor lucrari de revizii si reparatii, vor dura intre doua si 6 luni si ca exista posibilitatea oricand ca ele sa fie repornite in cazul in care apar comenzi. De asemenea, ni s-a spus ca masurile nu vor afecta onorarea comenzilor catre clienti, cum ar fi Daewoo Mangalia, si ca productia de tabla groasa nu va fi afectata, existand suficiente comenzi", a mai declarat Gheorghe Tiber. O alta masura luata de conducere pe fondul crizei economice mondiale a fost renuntarea la importurile de cocs si folosirea in procesul de fabricatie a cocsului produs de bateriile de cocsificare.

Liderul sindicatului Forum, Costica Harnagea, ne-a declarat ca nu exista la ora actuala probleme privitoare la sifuranta locurilor de munca. "Cel putin, pentru moment, nu exista motive de ingrijorare pentru angajatii Combinatului", ne-a mai precizat Costica Harnagea.