Marile companii din Craiova se întrec în acordarea de prime salariatilor, asa cum sunt prevazute în contractele colective de munca. Unii angajati primesc 1.000 de lei, altii - 650, iar cei mai modesti se multumesc si cu aproape 100 de lei.Mediul local de afaceri acorda diferentiat prime de Paste angajatilor. Acolo unde sindicatele au fost mai bataioase, unde exista prevederi în contractul colectiv de munca si unde profiturile companiilor sunt mai mari, si aceste cadouri de Sarbatori sunt mai consistente. Unitatile mari din Craiova, cu multi angajati, acorda printre cele mai mari prime salariatilor, desi unele mai sunt de stat si chiar daca situatia materiala a firmei este precara (de exemplu, Avioane Craiova). La fel se întâmpla în societatile private mici, cu putini salariati, unde se acorda prime importante în bani. De fapt, nu exista un model de acordare a acestor cadouri de Sarbatori, în companiile mai mici, unde sindicatele sunt inexistente, ramânând la latitudinea managerului daca acorda sau nu prime. Un periplu prin câteva unitati industriale din Banie arata ca unele companii aflate "pe val" si cu potential mare de dezvoltare acorda prime consistente de Paste. Altele, chiar daca productivitatea muncii a fost mai slaba, tot acorda prime, pentru a respecta contractele colective de munca. Iar în ultima categorie sunt incluse firmele mari, cu sute de angajati, la care acestea sunt destul de modeste.  
La Daewoo, 650 de lei prima Cei mai fericiti în acest weekend sunt cei aproape 4.000 de salariati de la Daewoo, care vor încasa doua prime. Una de Paste, de 450 de lei, si alta despre care nici sindicalistii nu stiu pentru ce o primesc, în suma de 200 de lei. Deci, 650 de lei, în total. "Contractul colectiv de munca prevede ca prima de Paste sa fie de 30% din salariul mediu net realizat în luna anterioara. Pentru anul acesta, prima de Paste va fi în jurul a 450 de lei. În plus, pâna la finalul saptamânii toti angajatii vor mai primi câte 200 de lei, pentru ca asa s-a hotarât în sedinta din 10 aprilie a Consiliului de Administratie", a precizat liderul sindical Ovidiu Cioroianu. La Avioane Craiova, chiar daca fabrica sta foarte prost cu comenzile, conducerea a gasit banii necesari pentru a respecta contractul colectiv de munca. "Prima de Paste este de 25% din salariu si se ridica la aproximativ 300 de lei. Am facut toate demersurile si s-a gasit solutia, astfel ca banii se dau pâna vineri", a spus liderul sindical al fabricii, Victor Peta.  
Bani de un miel si-o damigeana de vin Electroputere Craiova plateste prime ceva mai mici, dar suficiente ca o familie sa faca acele cumparaturi mai importante de Paste. Angajatii Electroputere primesc o suma fixa de 190 de lei, de asemenea, ca urmare a unor prevederi în contractul colectiv de munca. "Oamenii de la Electroputere primesc bani pentru un miel de noua kilograme si o damigeana de 14 litri de vin. Le mai ramâne si de o jumatate de borcan de mustar", a glumit liderul sindical din fabrica, Aurel Bojenoiu. La Modexim se dau prime ceva mai modeste, dar pentru muncitorii simpli orice bonus conteaza. "Se dau tichete-cadou de 50 de lei si câte un produs din fabrica. Si acesta ajunge tot în jurul a 50 de lei", a spus sefa sindicatului, Marinela Didu. Altii au cerut tot aproximativ 100 de lei, dar nu au primit raspunsuri de la conducerea unitatii. Este exemplul SC MAT, al carei lider de sindicat, Costinel Nita, spera ca managerii sa aprobe cererea sindicatului. "Ne-au promis ca pâna mâine (astazi - n.r.), cel târziu, ne vor da un raspuns. Nu cerem o suma mare, dar macar pe aceea sa o primim", a sustinut Nita.  
Cadourile sau excursiile, la moda Cei care lucreaza la companii care se respecta, de regula cele care au sediul central în Capitala, sau la cele cu nume sonore primesc prime importante în bani, cadouri sau chiar excursii de Paste. De exemplu, o societate mica din Craiova acorda prime de 1.000 de lei angajatilor. Alta firma "de Bucuresti" le ofera salariatilor din întregul concern (deci si celor din Craiova) ceasuri personalizate. Alte companii cu profituri grase si unele unitati bancare acorda excursii în strainatate. Din astfel de cadouri are de câstigat si compania, pe modelul de team-building, adica de socializare a personalului. Exista si societati care nu acorda nici un fel de prime sau bonusuri de Paste sau de alte sarbatori legale. Managerii acestor companii au decis sa nu plateasca asemenea prime. "Nu avem o practica legata de astfel de prime", a spus un manager al unei companii de top din Craiova. Si functionarii publici sunt pe dinafara la capitolul prime, ca de altfel majoritatea bugetarilor. Exceptie fac profesorii, care primesc mult controversatele tichete-cadou, în suma de 350 de lei.