Senatorul Gheorghe Marcu (foto), presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital, a transmis un comunicat de presa pe care il puteti citi in continuare: "Crestem impreuna sau ne prabusim impreuna"

"Crestem impreuna sau ne prabusim impreuna" spune Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, vorbind despre economia noastra si a Uniunii Europene, in ansamblu.
Dupa toate calculele, economia Uniunii Europene nu creste, ba chiar traverseaza o perioada extrem de dificila, in care isi gaseste justificarea actiunea de preluare a controlului asupra bugetelor nationale, decisa de curand la Strasbourg.
In acest context, cer public Primului Ministru sa aiba responsabilitatea declaratiilor legate de realitatea economica a Romaniei si sa nu intre prematur in campanie electorala, inducand populatia in eroare. Este total neproductiv din partea domniei sale sa laude acum masurile de austeritate (!) din 2010 si impactul lor favorabil asupra economiei de astazi, in conditiile in care am functionat din inertie si dusi de valul revirimentului intregii Europe. Asta pentru ca in tot acest timp, Cabinetul Boc era ocupat exclusiv cu taierile de salarii, pensii, indemnizatie de crestere copil sau pensie de handicap. Austeritatea a fost impusa numai populatiei iar ministerele si-au majorat bugetele, la fel Administratia prezidentiala sau Cancelaria Primului Ministru. Si, mai grav, nu au existat masuri pro-active, necesare, care sa duca la crestere economica. Rezultatul? Depindem nu numai de situatia economica din Europa, ci si de banii europeni si de cei ai bancilor, pentru a ne plati cheltuielile interne, iar acest lucru rostogoleste mai departe datoria externa a Romaniei, aducand-o la cote istorice.