Filarmonica Iasi a primit 800 000 lei de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru finalizarea lucrarilor la Casa Bals, din cadrul Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi.
"Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit, un cadou pentru Iasi si pentru ieseni. In demersurile pe care le-am facut catre Guvern pentru obtinerea finantarii necesare acestui obiectiv de investitii am accentuat ca Iasiul este o forta culturala a Romaniei si trebuie ajutat cu finalizarea unor proiecte importante cum ar fi Filarmonica, Teatrul National sau Palatul Culturii. Iasul a fost, este si trebuie sa ramana cel mai important centru universitar, un oras al culturii si al istoriei. Acesta este modul in care eu consider ca trebuie facuta politica: promovarea proiectelor si intereselor Iasiului si nu scandal inutil si politica doar de imagine", a declarat senatoarea Mihaela Popa (foto), presedinta PDL Iasi.
Numai in ultimele 3 luni, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a alocat aproximativ 8.500.000 lei (2 milioane euro) pentru Municipiul Iasi: aproximativ 4.700.000 lei pentru Filarmonica, 1 200 000 pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi si peste 2. 500.000 lei pentru scolile din municipiul Iasi.