Conducerea Sindicatului Lucratorilor de la Dunare “Farul” si-a propus sa organizeze intilniri cu toti salariatii AFDJ. Subiectul principal al intilnirilor va fi “aplicarea salariului minim la nivel de ramura Transporturi si pentru angajatii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos”.

“In momentul de fata in societate nu exista un contract colectiv de munca la nivel de unitate. Administratia a anuntat ca vrea sa se foloseasca de un contract colectiv de munca semnat la nivel de grup de unitati. Problema e ca acel contract, incheiat in 2003, nu face nici o referire la conditiile actuale de salarizare”, ne-a declarat presedintele sindicatului mai sus mentionat, Stefan Frunza.

Conducerea “Farului” intentioneaza sa mearga in toate punctele de lucru ale AFDJ pentru a le cere salariatilor sa aprobe in scris planul de actiune pe care ei l-au construit. “Daca vom avea semnaturile a 50% din numarul total de salariati putem merge chiar si in fata instantei pentru a ne cere drepturile. Prima intilnire cu salariatii AFDJ ar trebui sa aiba loc la Sulina. Am inteles insa ca administratia ne-a luat-o inainte si a organizat deja o sedinta cu toti sefii de la Sulina”, ne-a mai declarat Stefan Frunza.