Camera de Comert si Industrie Bihor (CCI Bihor) a organizat ieri, in colaborare cu Asociatia de Standardizare din Romania - ASRO seminarul interactiv cu tema: Standardele - mijloace de performanta in constructii. Expunerile si prezentarile au fost sustinute de Jeni Toma, expert principal in cadrul ASRO, care a abordat teme actuale de interes pentru firmele din domeniul constructiilor.
"Subiectele dezbatute in cadrul seminarului sunt: aplicarea cerintelor de securitate din Directiva Europeana 89/106 - Produse pentru constructii prin utilizarea standardelor armonizate; Eurocodurile - baza pentru calculul de rezistenta al elementelor structurale; rolul standardelor in performanta energetica a cladirilor; utilizarea legala a standardelor; ultimele standarde europene adoptate ca standarde romane in domeniul constructiilor; codul de practica pentru producerea betonului. Seminarul se adreseaza tuturor celor implicati in acest domeniu de activitate: firme de constructii, furnizori de materiale de constructii, ingineri constructori, proiectanti, dezvoltatori, companii de real-estate, finantatori, antreprenori, dar este deschisa in aceeasi masura studentilor care in prezent aprofundeaza aceste domenii", ne-a declarat Jeni Toma.
Desi si-au anuntat participarea circa 20 de solicitanti, numai jumatate au fost prezenti ieri in sala de conferinte a CCI Bihor.