Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), spune ca are semnale clare din partea concernului Landini ca acesta nu ar mai fi interesat sa preia uzina brasoveana Tractorul. "Semnalele noastre negative sunt clare. Nu am primit inca nimic scris, dar ne asteptam sa primim un raspuns negativ din partea companiei Landini. Nu ne facem probleme, pentru ca avem varianta de rezerva. Pana acum avem cinci oferte clare din partea unor mari companii de pe piata interna si internationala. Ofertele straine provin din partea Same Deutz din Italia, Sanko Holding din Turcia, Mahindra&Mahindra din India, iar cele romanesti de la MYO-O si un concern romanesc format din sase firme cu traditie in productia agricola. Concernul urmeaza sa se infiinteze zilele acestea, dupa perfectarea tuturor actelor", declara Ursache. Seful Autoritatii de Valorificare afirma ca Ordonanta nr. 53, care a fost modificata pentru a acorda facilitati uzinei Tractorul la privatizarea cu Landini, se poate schimba din nou, prin alta ordonanta, in care sa fie trecut numele noului cumparator.
De altfel, AVAS va astepta ca Landini sa preia "Tractorul" in maximum 15 zile de la aparitia in "Monitorul Oficial" a legii care sterge datoriile uzinei Tractorul si care acorda totodata facilitati cumparatorilor de tractoare si valideaza un schimb de actiuni intre SIF Transilvania si Autoritatea de Valorificare.
In asteptarea noului proprietar, oricare ar fi el, situatia societatii brasovene este din ce in ce mai dificila din punct de vedere financiar. Recent, conducerea societatii Tractorul a primit din partea AVAS mandat sa vanda o serie de active care nu fac parte din fluxul de productie. Mai mult decat atat, Senatul a decis ca AVAS sa acorde un imprumut rambursabil pentru "Tractorul" Brasov. Numai ca acest imprumut va ajunge la societate mult mai tarziu decat era de asteptat sau deloc din cauza ca fiind considerat ajutor de stat va necesita autorizarea din partea Consiliului Concurentei.