Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca in acest an vor mai fi operate rectificari bugetare, iar urmatoarea va fi anuntata in curand. Dupa cum se stie, pentru 2006 autoritatile au programat, initial, un deficit bugetar de 0,5% din PIB, dar, dupa rectificarea bugetara din aprilie, tinta a fost majorata la 0,9% din PIB.
Prin rectificare, cheltuielile au fost suplimentate cu 3,3 miliarde de lei (1% din PIB), cresterea veniturilor fiind de 2 miliarde de lei (0,6% din PIB).
Intr-un interviu acordat Agentiei Mediafax, Vladescu a precizat ca strategia fiscala pe termen mediu va fi prezentata Guvernului de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pana in toamna acestui an, in momentul cand va fi definitivat si proiectul de buget pentru 2007.
El a afirmat ca strategia fiscala va viza o perioada de trei ani, dar nu a oferit detalii cu privire la continutul acesteia.
Oficialul MFP a aratat ca, dupa finalizare, strate-gia va fi publica, urmand sa fie prezentata oficialilor UE si Fondului Monetar International. (M.C.I.)