Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat astazi ca nu se discuta, deocamdata, despre un nou umprumut FMI. Oficialul il contrazice astfel pe seful UGIR 1903, Cezar Corici, care spunea astazi ca la Guvern se poarta negocieri pentru un nou imprumut de la FMI.
‘‘Deocamdata nu exista subiectul cu FMI in discutie‘‘, a declarat Sebastian Vladescu, fiind intrebat daca se poarta negocieri pentru un nou imprumut de la FMI, destinat investitiilor.
Ministrul Finantelor a mai spus ca nu se analizeaza in acest moment la Guvern nici o eventuala majorare a TVA-ului la 25%. Oficialul a dat asigurari si in ceea ce priveste plata pensiilor.
‘‘Avem bani pentru plata pensiilor pana la sfarsitul anului‘‘, a spus ministrul Finantelor.
Cezar Coraci, presedintele UGIR 1903 a declarat ca in cadrul untalnirii cu reprezentanţii FMI a aflat ca, de mai multe luni, Guvernul negociaza un nou acord stand-by, ceea ce ar insemna contractarea unui nou imprumut.
O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia urmeaza sa se discute si despre un nou set de prognoze macroeconomice.