Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Dragotescu si Roxana Niculescu fac parte din Consiliul editorial al Realitatea Media, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Sebastian Ghita, reprezentantul Asesoft la Realitatea Media.
Potrivit comunicatului, Consiliul editorial al Realitatea Media a fost definitivat.
Din Consiliul editorial al Realitatea Media fac parte: Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Dragotescu, Roxana Niculescu, Cristian Coman, Madalina Dulama, Robert Tatarus, Cristian Citre, Valeria Dorneanu, Catalin Striblea, Petru Berteanu si Gabriel Ionita.
"Pentru diferite probleme vor mai fi invitate alte persoane din Realitatea Media sau din afara grupului", se mai spune in comunicat.
Directorul general al Realitatea Media este Sorin Enache, acesta avand si atributii editoriale, dupa cum a declarat Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Media, marti, in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA).
Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media, si Sebastian Ghita, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, in sedinta CNA de marti, ca vor purta o discutie pentru "a armoniza" punctele de vedere ale societatilor, dupa ce acestia s-au acuzat de ingerinte editoriale la Realitatea TV.
Totusi, Consiliul de Administratie al Realitatea Media s-au intrunit, miercuri, si au decis sa ceara adunarii generale a actionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft, a declarat miercuri seara pentru MEDIAFAX Sorin Freciu. Aceasta decizie a fost luata cu doua voturi "pentru" (Sorin Freciu si Dragos Nedelcu - reprezentantii Realitatea Media) si o abtinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft). Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media este convocata pentru 27 si 28 aprilie.
In schimb, Sebastian Ghita a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca Asesoft a facut o recomandare catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media.
Intrebat joi daca recomandarea Asesoft catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administratie al Realitatea Media, se va regasi pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Daca vorbim de schimbarea Consiliului de Administratie al Realitatea Media, acest punct nu a fost discutat in CA de ieri, in procesul verbal al CA nu exista acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media catre adunarea generala a actionarilor Realitatea Media de a rezilia contractul cu Asesoft, punct care se va regasi si pe convocatorul adunarii generale a actionarilor din 27 - 28 aprilie".
Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media a unui punct, acesta trebuie sa fi fost votat de Consiliul de Administratie al Realitatea Media sau sa fie propus de un actionar care detine peste 10% din actiuni.
Sebastian Ghita a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca doar in instanta poate fi desfacut contractul dintre Asesoft si Realitatea Media. "Noi nu avem ce sa atacam in instanta. Noi vom pastra acest contract. Dansii, daca doresc, trebuie sa actioneze in instanta", a spus Sebastian Ghita.
El declarase si marti, in sedinta CA, ca doreste sa continue desfasurarea contractului pe care il are cu Realitatea Media. El a mai spus atunci ca Asesoft ia in calcul si solicitarea inlocuirii membrilor CA al Realitatea Media. "Vrem sa ne aparam drepturile si sa ducem la capat acest contract de management. Daca dansii vor continua in acest sens, declaratii ciudate, cu actiuni impotriva jurnalistilor, exploram aceasta posibilitate ca in AGA noi sa avem aceasta pozitie, dansii s-ar putea sa aiba pozitia intreruperii colaborarii cu noi. Dar chestiunea aceasta nu o poate decide decat instanta in cazul nostru, iar in cazul dansilor, o pot decide actionarii", a explicat Ghita.
Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.