Saptamina viitoare sindicalistii si patronatul din Transporturi vor reincepe negocierile pe marginea salariului minim la nivel de ramura. Mai exact pe data de 21 noiembrie va avea loc prima sedinta a semnatarilor contractului colectiv de munca la nivel de ramura Transporturi pentru inceperea negocierilor la capitolul salarizare si alte drepturi salariale pentru anul 2007.

“La negocieri vor fi prezenti reprezentanti sindicali din tot ce inseamna Transporturi. La negocieri se va discuta si pe marginea completarii CCM pe ramura cu prevederile legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca”, ne-a declarat Stefan Frunza, prim-vicepresedintele Conventiei Sindicale Nationale a Transportatorilor dn Romania (CSNTR).

Cu toate ca in ramura Transporturi lucreaza citeva mii de galateni, foarte putini salariati se pot lauda ca angajatorul respecta ceea ce inseamna salariu minim la nivel de ramura. “Salariul minim la nivel de ramura nu se aplica la cei din navigatie, exploatari portuare. Ca exemplu pot fi date Portagency si AFDJ. Situatia este aceeasi la CFR, la transportul local public si privat de persoane”, ne-a declarat prim-vicepresedintele CSNTR.

In momentul de fata salariul minim la nivelul ramurii este cam de 550 de lei pentru necalificati si 650 de lei pentru persoanele calificate. “Sint mai multe societati de transport care nu respecta salariul minim la nivel de ramura”, ne-a declarat presedintele Federatiei Sindicale a Transportatorilor, filiala Galati, Hristache Bogatu. “Smecheria e ca in salarii sint trecute unele sporuri, cum ar fi cel de vechime. In acest fel valoarea lefii este umflata”, a completat Stefan Frunza.