Noua conducere a Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) doreste legalizarea bacsisului. Presedintele Autoritatii, Marius Sorin Crivtonencu, a demarat procesul de documentare si de gasire a unor modalitati pentru legalizarea bacsisului in cazul angajatilor din domeniile legate de turism, si nu numai. “Voi promova legalizarea bacsisului, procedeu care exista si in alte tari din Europa.
Toata lumea isi pune problema cati bani sa lase ospatarului, hotelierului etc. Noi vrem sa incurajam oamenii sa stie ca pot primi bacsis legal, corect, si in acest fel sa isi aduca contributia, astfel incat clientul sa fie cat mai multumit“, a spus Crivtonencu, declarandu-se nemultumit de serviciile ospatarilor romani.
Pe langa legalizarea bacsisului, presedintele ANT doreste sa infiinteze centre de informare turistica in fiecare statiune si localitate de interes turistic. Acesta din urma are in vedere si extinderea pietei targurilor, a conferintelor si a expozitiilor din domeniul turistic, presedintele considerand ca aceasta piata este de interes international.
In ceea ce priveste Delta Dunarii, Autoritatea spera pentru acest an un flux mult mai mare de turisti, asteptandu-se la 300 de vase turistice mai mult decat anul trecut, cand a fost vorba doar de 100. Planul ANT pentru 2005 mai include si omologarea celor 80 de partii, care in momentul de fata se afla in circuitul agricol. Per ansamblu, Crivtonencu se asteapta ca anul acesta numarul turistilor in tara noastra sa se mareasca cu cel putin 10 procente. “Sper ca in urma masurilor pe care le vom lua atat in tara, cat si in strainatate numarul turistilor straini sa creasca cu cel putin 10% in acest an“, a incheiat presedintele ANT.